Bemutatkozás

Jogi diplomámat 2014-ben szereztem a győri Széchenyi István Egyetemen, summa cum laude minősítéssel. Az egyetemi évek alatt polgári joggal és munkajoggal foglalkoztam. Tanulmányaim során többször voltam évfolyamelső, emellett tudományos diákköri konferenciákon és perbeszédversenyeken számos díjat nyertem.

Már az egyetemi éveim alatt ügyvédi pályára készültem, így az egyetem befejezése után ügyvédjelölt lettem. Az ügyvédjelölti éveimet a munkajogi ügyekre specializálódó Ferencz-Fodor-Kun & Partners ügyvédi társulásnál, annak győri irodájában töltöttem 2014 és 2017 között. Principálisomtól dr. Ferencz Jácinttól rengeteget tanultam a jogi kockázatértékelésről és kockázatelemzésről, emellett pedig a munkajog területén mind az elmélet, mind a gyakorlat terén széleskörű ismeretanyagra és tapasztalatra tettem szert.

Az egyetem befejezése után az ügyvédjelölti tevékenységem mellett megmaradt a tudományos érdeklődésem is. A jogtudományt nem engedtem el, 2014-ben jelentkeztem győri Széchenyi István Egyetem, Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájába, ahová felvételt nyertem. Tudományos doktori tanulmányaim alatt oktatója is lettem a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karnak. A Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéken 2015 óta különféle munkajogi témájú tárgyakat oktatok jogász, emberi erőforrás szakos és munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatás szakos hallgatóknak. A versenyszféra munkajoga mellett tanítok közszolgálati munkajogot és kollektív munkajogot is. A PhD kutatási témám a munkáltató kártérítési felelőssége.

Ügyvédi és oktatói tevékenységem mellett 2017-től 2020-ig a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat Nyugat-Dunántúli Régiójának régióvezetője, 2020 óta tagja vagyok. Rendszeresen oktatok és előadok különböző szakmai konferenciákon. Szerzője és szerzőtársa vagyok számos munkajogi tanulmánynak és szakkönyvnek. 2018 óta a Magyar Munkajogi Társaság tagja vagyok.

Munkám során a célom az, hogy ügyfeleim részére gyors, hatékony és magas színvonalú szolgáltatást nyújtsak a kölcsönös megelégedettségen alapuló bizalmi kapcsolat kialakítása érdekében. Tevékenységem során nagy hangsúlyt fektetek a folyamatos önfejlesztésére, ugyanis a modern gazdasági és társadalmi viszonyok között a szaktudás és a szakmai versenyképesség csak a folyamatos fejlődéssel tartható fenn.

Dr. Trenyisán Máté ügyvéd kép

Tanulmányok

  • Széchenyi István Egyetem Állam-és Jogtudományi Doktori Iskola, PhD képzés (abszolutórium)
  • Jogi szakvizsga (jeles minősítéssel) – 2018
  • Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kar, jogász szak (summa cum laude minősítéssel) – 2009-2014

Főbb díjak, elismerések

  • Pro Auditoribus díj (2014)
  • Évfolyamelső cím (2010, 2012, 2013)
  • Köztársasági Ösztöndíj (2012, 2013)